Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website? Praktische en originele tips.

Wil je graag meer bezoekers op jouw website. En zijn deze gedachtes jou niet vreemd?

 • Waarom komt er zo weinig verkeer op mijn website?
 • Waarom ben ik slecht vindbaar in Google?
 • Waarom heb ik weinig interactie met mijn volgers op social media?
 • Hoe kan ik meer mensen bereiken met mijn dienst?

Dan is deze blog voor jou!

In een vorige blogpost gaf ik al tips om je social media bereik te vergroten. Maar het kan ook zijn dat je daar wel volgers hebt, maar er maar weinig mensen op je site komen. Er zijn heel veel verschillende manieren om meer verkeer op je website te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld adverteren (SEA) of zoekmachine optimalisatie doen (SEO). Daar heb je online marketing kennis voor nodig. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je zelf al kunt doen om een mooi begin te maken. Ik geef je 3 (creatieve) ideeën om zelf jouw bereik te vergroten. 

Deel jouw kennis op een blog om je bereik te vergroten

Het zit zo: hoe meer interessante en relevante informatie er op jouw website staat, hoe groter de kans dat je in Google wordt vertoond als iemand zoekt naar één van die onderwerpen. Er zijn veel manieren om hier SEO toe te passen. Maar begin eerst gewoon eens met schrijven over thema’s die bij jouw business passen. Let daarbij op de volgende dingen:

 1. Kies één onderwerp per pagina. Dus schrijf je een blog over een bijzonder ingrediënt? Dan schrijf je alleen over dat ingrediënt.
 2. Gebruik minimaal 300 woorden. Dit is geen keiharde richtlijn, maar je wilt wel laten zien dat je iets te vertellen hebt. Zorg wel dat je relevant blijft!
 3. Zorg dat het onderwerp zowel in de URL (paginalink), kopjes en tekst voorkomt. 

Er zijn nog veel meer SEO-tips. Maar die bespaar ik je even. Het gaat er om dat je kennis gaat delen. Waarom? Hier komt ‘ie! Je wilt deze blog niet alleen gebruiken voor verkeer uit Google. Je kunt het bericht juist ook delen op jouw eigen social media! Zo kunnen mensen vanaf social media gemakkelijk doorklikken naar jouw blog. En misschien klikken ze nog wel verder. 

Start met gastbloggen en trek bezoekers naar jouw website

Of je nu wel blogs schrijft op jouw eigen site of niet, dat maakt niet zoveel uit. Gastbloggen is een hele interessante manier om meer bereik te krijgen. Zoek websites die passen bij jouw branche of business en stuur een bericht naar de redactie. Vraag of je of en toe een interessant artikel mag schrijven voor hun website. Leg uit wat jouw expertise is en wat je kan toevoegen. In ruil voor het artikel vraag je of ze bij het artikel een linkje naar jouw website plaatsen. Zo kun je bezoekers van andere websites naar jouw website halen. Zorg wel dat je dit alleen doet voor websites die bij jouw branche passen!

Gastbloggen draagt bij aan de bekendheid van jouw dienst en geeft relevante verwijzingen vanuit Google.

Meer websitebezoekers vanuit Google met Google My Business

google my business screenshot anne max arnhem

Google My Business (vroeger Google Places) is een mooie manier om meer websitebezoekers uit jouw omgeving te krijgen. Als je het goed inzet is jouw winkel of restaurant bijvoorbeeld makkelijker te vinden als iemand op jouw naam zoekt. Maar daarnaast zorgt het er ook voor dat iemand jouw lunchroom kan vinden als hij zoekt op: “lunchen in Arnhem”. 

Een account aanmaken is eenvoudig en bovendien gratis! Als je alle stappen volgt kun je al jouw bedrijfsinformatie invullen. Doe dit zo uitgebreid mogelijk. Hoe meer relevante informatie jij er in stopt, hoe makkelijker iemand jou straks kan vinden. 

Andere voordelen zijn bijvoorbeeld dat gasten reviews kunnen achterlaten. Hoe meer beoordelingen je verzamelt, hoe meer sterren er bij jouw zoekresultaten komen te staan. Dat valt goed op. Zelf klik je misschien ook sneller door als je veel sterren bij een resultaat in Google ziet staan.

Als je het account hebt aangemaakt kun je nog meer informatie invullen over jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het soort bedrijf dat je hebt.
 • Foto’s van het interieur, de gevel, de gerechten, het personeel.
 • De locatie.
 • Openingstijden.
 • Korte berichten met updates over jouw bedrijf. 
 • Linkje naar je website.
 • Reviews. 

Als je dit allemaal netjes invult, is de kans dat je goed gevonden word in Google veel groter!

Kom je er niet helemaal uit of wil je meer doen om je website beter vindbaar te maken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Wat doe jij om meer bezoekers op je website te krijgen?

Geef een antwoord