Shout out! De leukste en slimste oplossingen van (lokale) ondernemers tijdens de Corona-crisis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het ondernemersbloed blijft stromen

In mijn vorige blog schreef ik al over de impact van de Corona-crisis op ondernemers. En gaf ik 4 tips om toch te blijven ondernemen in deze gekke tijd. Want helemaal stil gaan zitten dat is geen optie! Om ondernemers een extra podium of juist inspiratie te bieden heb ik verschillende slimme koppen en toffe ondernemers op een rijtje gezet die creatief omspringen met sluiting en belemmeringen tijdens de Corona pandemie. 

Heb jij iets tofs gezien, maar staat het niet in dit lijstje? Deel het met me!

Van restaurant naar afhaal- en bezorgservice

Als je in de horeca werkt, kwam het moment ‘waarvan je wist dat het ging komen’ waarschijnlijk alsnog als een grote klap. Ik kan me waarschijnlijk niet genoeg voorstellen hoe dat moet zijn geweest. Toch zie ik dat veel horeca-ondernemers super snel aan de bak zijn gegaan om toch nieuwe bronnen van omzet te creëren. Een aantal van mijn favorieten op een rijtje!

1. Sterrenniveau aan huis: Restaurant RIJKS

Als je RIJKS op Instagram volgt dan heb je het niet gemist. RIJKS liet als één van de eersten weten te gaan bezorgen. Hoe bijzonder is dat? Sterrenniveau, aan je eigen keukentafel! Als je Foodreporter volgt op Instagram krijg je een kijkje achter de schermen bij diverse (sterren)restaurants die lekker aan de slag zijn met thuisbezorging.

2. Sal do Mar

Dit restaurant is één van mijn favorieten in de omgeving van Ede. In Rhenen eet je echt op topniveau en altijd verrassend. Via hun Instagram blijf je op de hoogte van het menu. Ze hebben een 3-gangen menu gemaakt met daarbij nog lekkere extra opties. De friandises kan ik bijvoorbeeld aanbevelen 😉

instagram-sal-do-mar

Bron: Instagram Sal Do Mar

3. Diels Restobar Wageningen

Diels Restobar opent Diels Delivery! Een andere persoonlijke favoriet uit de omgeving heeft een heus keuzemenu samengesteld. Voor elk wat wils lijkt mij! Betaling gaat lekker hygiënisch vooraf.

Bron: Diels Restobar Instagram

4. Chefkok Tom Hartjes: catering aan huis

Wat doe je als je cateraar bent en de evenementen waarvoor je kookt één voor één worden gecanceld? Dan word je creatief! En zorg je dat alle Edenaren van jouw creaties kunnen genieten. Zo zie je maar: dit is niet alleen voor restaurants, maar ook een slimme zet voor cateraars. Laat je keuken niet onbemand en ga aan de slag. A.s. zaterdag genieten wij van een lekkere zeebaars en rib-eye, aan onze eigen keukentafel!

Bron: Instagram Chefkok Tom Hartjes

5. Samenwerking: Espressobar Lucca & Effe Anders

Natuurlijk kun je ook samen aan de slag! Espressobar Lucca – waar ik onlangs gave foto’s mocht maken – en Effe Anders zijn gevestigd aan dezelfde straat in het centrum van Ede. Je kunt nu bij Effe Anders terecht voor lekkere lunches en fijne to-go coffee! Zo zie je maar dat wanneer je geen uitgebreide menukaart hebt, er nog genoeg opties zijn om ‘open’ te blijven. 

 

Sporten in de woonkamer

Jazeker, ik heb er al 3 heuse Home WOD’s (Workout Of the Day) op zitten. In de slaapkamer, woonkamer én zelfs in de tuin. Want waar onze CrossFit box met pijn in het hart de deuren moest sluiten bieden ze een super mooi programma aan voor alle leden! En met hen vele anderen. 
 

1. CrossFit Ede-Vallei

Waar de meeste sportscholen misschien gewoon dicht zijn gegaan of een schemaatje hebben opgestuurd zijn ze bij CrossFit Ede-Vallei erg lekker bezig. Elke dag staat er een Home WOD in de app. De coaches plaatsen instructievideo’s, zodat je precies weet wat je moet doen en straks niet geblesseerd en krakkemikkig terug in de box komt.

Daarnaast bieden ze elke dag een livestream over verschillende thema’s: techniek oefenen met een bezemsteel, tips over doelen stellen en behalen, mobiliteitslessen, buikspierkwartier en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben ik even blij! Zo kan ik lekker doorgaan en verlies ik mijn progressie niet.

 

2. Live Yoga bij Tula

Tula is een Yoga Studio in Amsterdam én Ede. En ik volg ze al een tijdje, omdat ik misschien toch weer meer met yoga wil gaan doen. Ze zijn super hard aan het werk om ook voor hun leden waarde toe te voegen door middel van yoga sessies via video!

Bron: Instagram Tula Ede

3. Gudrun Hespel: online Coron-Abs programma

Gudrun is een Belgische onderneemster en fit-fluencer(?). Ik volg haar met groot plezier omdat ze zo open en eerlijk is over alle ups en downs die zij tegenkomt in het ondernemen. Vorig jaar opende ze haar eigen fitness- en coachingspraktijk aan huis. In haar droomhuis. Met een gillende hypotheek en alle spanningen die bij het beginnen van een bedrijf komen kijken. Zoveel respect hoe ze dat allemaal doet. Door persoonlijke omstandigheden is ze nu alleen verantwoordelijk voor alle kosten en ziet ze haar inkomen gigantisch teruglopen door alle Corona-maatregelen die ook in België worden genomen. Maar hoe slim is deze dame? Ze ontwikkelde in 24 uur tijd een Coron-Abs programma. Een online programma waarmee je in 21 dagen een stuk fitter en met betere abs voor de dag gaat komen! Echt heel knap gedaan. En alles ziet er ook piekfijn uit. Samen met haar collega’s die o.a. yoga en meditaties geven in haar praktijk heeft ze het programma inmiddels uitgebouwd tot veel meer dan een buikspierenschema! Dus als je nog niet van de bank af bent gekomen: je kunt je nog inschrijven!

Bron: Instagram Gudrun Hespel

Beauty- en haarsalons tijdens Corona-sluiting

En ook in deze branche zie ik deze dagen steeds meer deuren sluiten. Ik zie hier nog wat minder oplossingen en innovatie ontstaan. Maar de sluitingen zijn dan ook nog recenter. Mijn tip aan iedereen in deze branche: denk alvast na over wat je kunt toevoegen! Bekijk de tips voor ondernemen tijdens de Corona-crisis op mijn blog. Of haal inspiratie uit de volgende voorbeelden!

Kleuren en thuis uitspoelen

Bron: Instagram Bas Coiffures

Inspiratie en voorbeelden van blije klanten delen

Bron: Instagram Salonbnl

In de komende dagen deel ik nog meer tips over hoe je in deze gekke tijd áán je bedrijf kan werken of aan je online zichtbaarheid. Zodat je na deze gekte weer fris van start kunt! Welke ondernemers bewonder jij?

Geef een antwoord